Rotterdam primeur met virtuele scholenmarkt

Circa 80 vo-scholen presenteren zich, geven workshops en laten zien wat de school te bieden heeft.

Voor leerlingen van groep 8 breekt een spannende periode aan: de overstap naar het voortgezet onderwijs. In normale tijden bezoeken ze massaal open dagen om zich te oriënteren op de school van hun keuze. Nu is dat onmogelijk. Om leerlingen toch goed te kunnen informeren, hebben (bijna) alle middelbare scholen in Rotterdam en omstreken de handen ineengeslagen voor een uniek virtueel evenement: de Digitale Scholenmarkt op 21, 25 en 28 januari. Tijdens deze online bijeenkomst kunnen de circa 80 vo-scholen zich presenteren, workshops geven, praten met bezoekers en laten zien wat de school te bieden heeft. Zo krijgen leerlingen, leerkrachten, ouders en verzorgers coronaproof een goede indruk van de verschillende scholen.

'Ad Keller, rector van het deelnemende Krimpenerwaard College en voorzitter van de stuurgroep de Digitale Scholenmarkt: 'We leven door Corona in onzekere tijden en dat heeft ook zijn weerslag op onze voorlichtingsactiviteiten. Maar corona maakt ook inventief. Eind januari komen 10.000 leerlingen en 200 leraren samen in één virtuele ruimte. Kiezen voor het vo kan nu dus ook zo!'

Avonturenspel Het 3D-evenement wordt georganiseerd door het nieuwe GoMeet. Het lijkt op een game waarbij de leerling inlogt en een eigen avatar aanmaakt. Ouders kunnen ook een avatar aanmaken om zo samen deelnemende scholen te bezoeken bij hun stands. Bij de stands zijn filmpjes en informatie over de betreffende school aan te klikken. De avatars kunnen chatten met een medewerkers van de school of aanhaken bij een gesprek. Zo wordt het kiezen van de juiste middelbare school ook in deze roerige tijden leuk, informatief en veilig.