Interactieve schoolplaat van Fruit op Tafel

En andere SchoolTV-tips!

Speciaal voor kinderen uit groep 3 en 4 is er nu de interactieve schoolplaat van Fruit op Tafel: fris en fruitig oefenen met rekenen. Kinderen kunnen zelfstandig door de plaat heen en weer bewegen, de vrolijke fruitvideo’s bekijken en oefenen met plus- en minsommen en de tafels tot 10. Ook handig voor thuis!

Schooltv tijdens lockdown

Nu de scholen dichtzijn blijft Schooltv ondersteuning bieden, want video’s uit de les bekijken leerlingen gewoon vanuit huis. Schooltv is, zolang de lockdown duurt, terug op tv, te zien via het themakanaal NPO Zappelin extra. Iedere werkdag zijn tussen 9.00 en 12.00 uur educatieve Schooltv programma’s te zien op TV via het themakanaal NPO Zappelin extra (bij Ziggo op kanaal 311, KPN op kanaal 58 en T-mobile op kanaal 195). en online op NPO Start.

Meer Schooltv-tips

Video’s online Voor alle vakken, thema’s en leeftijden zijn er op het platform van Schooltv.nl video’s, interactieve schoolplaten, scrolverhalen en quizzen. De drie aapjes van Letterjungle helpen je met leren lezen en handige ezelsbruggetjes leer je met de Snapje?-video’s. Ook zijn er interactieve schoolplaten over vele andere thema’s, zoals het leven in de sloot, het menselijk lichaam en de Tweede Wereldoorlog. Een opkikker nodig thuis? Laat de kinderen meezingen en bewegen op de vrolijke muziekvideo’s van Méér muziek in de klas. Of even ontspannen met een film. Bij Film in de klas vind je per groep speciaal geselecteerde korte en lange Nederlandse films.

10 tips voor thuis

Per basisschoolgroep heeft Schooltv de top 10 van leukste en meest leerzame afspeellijsten, programma’s, films en quizzen gebundeld. Normaal voor in de klas, maar nu ook handig voor thuis. Bekijk de lijstjes.