Amazon: 29 miljoen mensen tegen 2025 wereldwijd gratis getraind in cloud computing-vaardigheden

'We willen alle individuen - ongeacht hun achtergrond, opleiding of sociale status - de kans geven om een carrière in de cloud te omarmen'

Al jaren praten bedrijfs- en regeringsleiders over hoe we kunnen samenwerken om de technische ‘skills gap’ te dichten. Iedereen is het erover eens dat het belangrijk is om kennis te democratiseren en alle individuen de kans te geven technische vaardigheden op te bouwen. Daarom heeft Theresa Carlson, Vice President Worldwide Public Sector bij Amazon Web Services, op re:Invent 2020 aangekondigd dat Amazon Web Services (AWS) tegen 2025 29 miljoen mensen wereldwijd zal helpen hun technische vaardigheden te ontwikkelen met gratis training in cloud computing-vaardigheden.

Honderden miljoenen

Als onderdeel van de inspanningen van AWS om het toekomstige personeelsbestand te blijven ondersteunen, investeren ze honderden miljoenen dollars om gratis cloud computing-vaardigheidstrainingen te bieden aan mensen uit alle lagen van de bevolking en alle kennisniveaus, in meer dan 200 landen en gebieden.

'In de Benelux hebben we een snelle acceptatie van cloud-technologie gezien, waardoor de behoefte aan geschoold personeel toeneemt. Bij AWS maakt het deel uit van onze rol om te helpen bij het democratiseren van kennis, het vergroten van IT-vaardigheden en het opbouwen van een divers personeelsbestand', zegt Kamini Aisola, managing director Benelux bij AWS. 'We willen alle individuen - ongeacht hun achtergrond, opleiding of sociale status - de kans geven om een carrière in de cloud te omarmen. Dit is de reden waarom we, om het toekomstige personeelsbestand te ondersteunen, hebben aangekondigd dat we tegen 2025 honderden miljoenen dollars gaan investeren om gratis training in cloud computing-vaardigheden te bieden aan 29 miljoen mensen over de hele wereld.'

Hieronder staan enkele voorbeelden van wat AWS doet om deze ambitie te realiseren: • Uitbreiding van de bibliotheek met meer dan 500 gratis cursussen, interactieve labs en virtuele trainingssessies van een dag. Individuen die in hun eigen tempo willen leren over cloud-technologie, hebben twee robuuste bronnen in AWS Training and Certification en AWS Educate. Ontworpen voor personen die op zoek zijn naar fundamentele cloud computing-vaardigheden, tot doorgewinterde IT-professionals die op de hoogte willen blijven van de nieuwste technologieën. • Blijven investeren in gratis training om individuen te helpen AWS Certification te behalen. AWS zal blijven investeren in gratis digitale trainingen en examenvoorbereidingscursussen om mensen te helpen zich voor te bereiden op AWS Certifications, die technische expertise tonen in het werken met AWS. • Uitbreiding van het AWS re/Start-programma om mensen uit ondervertegenwoordigde gemeenschappen te helpen bij de overgang naar technische banen. Dit programma is een fulltime, 12-weekse, impactvolle cursus die werklozen of mensen met weinig werk voorbereidt op een loopbaan in cloud computing en meer dan 90 procent van de afgestudeerden in contact brengt met mogelijkheden voor sollicitatiegesprekken. • Besturen van nieuwe trainingsprogramma's en testen trainingsinitiatieven, zoals het tweedaagse AWS Fiber Optic Fusion Splicing Certificate-programma en Amazon's Machine Learning University, die een versnelde gratis cursus biedt om machine learning-concepten toe te passen om zakelijke problemen op te lossen.