Advertorial


Luisteren naar de beroepsgroep

Goed onderwijs. Het is een grondrecht. Dagelijks belangrijk voor de toekomst van kinderen én de toekomst van Nederland. De behoefte is groot. Meer en meer wordt duidelijk dat goed onderwijs ook in Nederland helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Dat niet alle kinderen gelijke kansen hebben. Goed onderwijspersoneel dat tijd en aandacht kan geven aan elk kind, dát maakt het verschil. Maar lerarentekort, grote klassen en hoge werkdruk gooien roet in het eten.

Stem geven Als docent op een middelbare school in het Brabantse Eersel ervaar ikzelf hoe verstoord de balans is tussen grote klassen en gerichte aandacht. Ik hoor en zie hoe collega’s zoeken naar ruimte om éffectief te kunnen werken, ondanks de beperkingen. De Onderwijsinspectie en de Onderwijsraad toonden aan dat ondanks de inspanning van de professionals de kwaliteit van het onderwijs onder druk staat. Des te belangrijker dat er wordt geluisterd naar de beroepsgroep. In alle onderwijssectoren. En daarbij zijn wij als vakbond - CNV Onderwijs - van betekenis. Wat een voetbalclub doet, is vaak wel duidelijk, de vele dingen die de vakbond doet niet meteen voor iedereen. Daarom zijn wij aanwezig op de NOT2021 en gaan wij graag in gesprek. Wij geven mensen in het onderwijs een stem, door flitspeilingen, enquêtes, verenigingsactiviteiten en werkbezoeken. We brengen die stem verder, bij ministeries, in de politiek en bij werkgeversorganisaties. Een stem in verhalen met thema’s waar we ons bij CNV hard voor maken: meer kansengelijkheid, minder werkdruk, meer salaris. Want goed onderwijs doe je samen en niet alleen.

#waarderenisinvesteren Met deze campagne laten we ons geluid nu continu horen. CNV Onderwijs is dé vakbeweging voor mensen in het onderwijs. Of je nu schoolleider bent, zelf onderwijs geeft of ondersteunend actief bent binnen het onderwijs. Wij maken ons sterk voor jou. Als bruggenbouwers en als verschilmakers in het collegiale gesprek. We zetten ons in voor sterke werknemersrechten. Voor als je wilt ‘connecten’ met vakgenoten bieden wij een nieuw interactief en online platform, waarbinnen je op actuele thema’s en onderwerpen in het onderwijs inspiratie kan opdoen, kennis kan delen. Wij organiseren regelmatig webinars en workshops voor leden en (nog) niet leden. We helpen je ook als mens, ondersteunen je in je loopbaan en geven tips voor een goede werk-privé balans. We zetten ons in voor goede arbeidsvoorwaarden, medezeggenschap en sterke werknemersrechten. En hoe meer leden, hoe meer we met elkaar kunnen bereiken!

Tot ziens op de beursvloer. CNV Naast je!

CNV, info@cnvonderwijs.nl, 030-7511003 Daniëlle Woestenberg is docent en voorzitter van CNV Onderwijs

Waar op de beurs? Je kunt CNV Onderwijs vinden op stand B010