MAAK JE KLAAR VOOR MEDIAMASTERS

Van 4 t/m 12 november 2021 tijdens de Week van de Mediawijsheid strijden duizenden klassen om de titel ‘Meest mediawijze klas van Nederland’. Gaat jouw klas er met de winst vandoor? En met welke ThemaMissies gaan jullie daarna aan de slag? Schrijf je gratis in of maak vast je klas aan via Mijn MediaMasters.

MediaMasters is een spannende serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media, speciaal voor groep 7 en 8. Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid. Hoe ga je mediawijs om met Whatsapp, online pesten, cybercriminaliteit en gamen? Tijdens de landelijke wedstrijd zijn er vijf MediaMissies te spelen. Een MediaMissie bestaat uit een spannende filmaflevering, afgewisseld door klassikale vragen en opdrachten op het digibord. Thuis kunnen de leerlingen extra bits verdienen door het doen van leuke opdrachten op MediaMasters Extra. De klas die tijdens de landelijke wedstrijd de meeste ‘bits’ scoort, mag zich de meest mediawijze klas van Nederland noemen én wint een mooie prijs.

Speciaal onderwijs MediaMasters is er ook voor leerlingen in het speciaal onderwijs. De afleveringen zijn ondertiteld en worden tijdens de Week van de Mediawijsheid ondersteund met Nederlandse gebarentaal en audiodescriptie. Klassen uit het speciaal onderwijs hebben een eigen eindklassement en maken kans op een mooie prijs.

Start met lessen mediawijsheid Lessen mediawijsheid kunnen het hele jaar door. De Week van de Mediawijsheid kan een mooie start zijn. Op die site vind je lesmateriaal.