WhatsAAP biedt bewegingsprogramma voor kinderen via WhatsApp

Tijdens de start van de Nationale Sportweek in september vond de lancering plaats van WhatsAAP, een initiatief van Monkey Moves dat beweging onder jonge kinderen actief stimuleert. Met WhatsAAP ontvangen ouders beweegactiviteiten via WhatsApp die passen bij de leeftijd van hun kind(eren). Op ieder gewenst moment komen deze whatsappjes binnen. De oefeningen zijn ontwikkeld door bewegingswetenschappers en geschikt voor kinderen tussen de 1,5 en 6 jaar. Uit onderzoek blijkt namelijk dat meer basisschoolkinderen slechtere motorische vaardigheden hebben na de coronalockdown. Monkey Moves werkt samen met War Child: van elk lidmaatschap wordt er automatisch maandelijks een donatie gedaan aan War Child. Betekenisvolle beweegervaringen Beweging in de eerste levensjaren van kinderen is erg belangrijk. Door kinderen een breed scala aan betekenisvolle beweegervaringen te bieden, worden fundamentele hersenverbindingen versterkt. Tegenwoordig zitten jonge kinderen steeds vaker achter een beeldscherm, waardoor ze veel minder bewegen dan vroeger. De beweegactiviteiten die worden doorgestuurd via WhatsApp zijn ontworpen door bewegingswetenschappers, fysiotherapeuten en specialisten van het jonge kind.

Wetenschappelijk gefundeerd bewegingsprogramma voor kinderen

Er is in toenemende mate bewijs dat een brede motorische ontwikkeling in de kinderjaren bijdraagt aan de gezondheid, welzijn en fitheid op latere leeftijd. Met WhatsAAP zitten ouders nooit verlegen om beweegtips. Bovendien zijn de bewegingsactiviteiten 24/7 beschikbaar. Claudia Luppes, woordvoerder van Monkey Moves licht de lancering toe: “We maken het goed en verantwoord bewegen tijdens de eerste levensjaren zo makkelijk mogelijk. De beweegideeën komen op vooraf ingestelde tijden binnen via WhatsApp. Je hebt echt even quality time met je kind. Door de duidelijke filmpjes en uitleg weet je ook zeker dat je de oefeningen goed doet. En tips en advies vragen kan ook gewoon via de app. Zo heb je geen ingewikkeld of duur materiaal nodig om lekker te kunnen spelen. De beweegexpert zit in je broekzak!”

Monkey Moves steunt War Child Monkey Moves wil met haar activiteiten impact uitoefenen op de ontwikkeling van jonge kinderen. Daarom is de samenwerking met War Child een logische stap. “Met dit nieuwe initiatief steunen we ook War Child. Door aan de slag te gaan met WhatsAAP geef je als ouder niet alleen jouw kind de start van een leven lang gezond bewegen, maar bied je ook een ander kind een betere start. War Child biedt kinderen die opgroeien in oorlog op veilige plekken onderwijs en psychosociale hulp, zodat ze ondanks de oorlog toch kind kunnen zijn. Als sociale onderneming streven wij ook een maatschappelijke doelstelling na. Wij willen impact maken op de maatschappij door zoveel mogelijk kinderen in beweging te krijgen en te houden. Zo kunnen zij zich ontwikkelen tot volwaardige kleine apekoppies die steeds weer nieuwe stappen durven te zetten en met een positief zelfbeeld de wereld gaan ontdekken”, aldus Luppes. Via de website van Monkey Moves kunnen ouders zich aanmelden voor de WhatsApp service. Er worden drie verschillende abonnementsvormen aangeboden: Maand Membership voor 6,99 euro per maand, Lifetime Membership eenmalig voor 79,97 euro en het Jaar membership voor 54 euro per jaar.