TERUGBLIK

Robot-herfstkamp voor kinderen in Utrecht

In een maatschappij waar technologie en media een belangrijke plaats innemen, is het belangrijk dat kinderen zich al jong digitale vaardigheden eigen maken. Maar niet elk kind heeft dezelfde kansen en mogelijkheden om deze vaardigheden te ontwikkelen. Daarom organiseerden RobotWise en bol.com bollebozen deze herfstvakantie in Utrecht een Robot Playground voor leerlingen uit de wijk Kanaleneiland. Voor dit driedaagse herfstkamp werden zestien kinderen tussen 9 en 12 jaar uitgenodigd op het hoofdkantoor van bol.com, waar ze aan de hand van allerlei educatieve opdrachten en spelletjes met robots gestimuleerd worden in het ontwikkelen van hun digitale vaardigheden.

Spelenderwijs leren

Tijdens de Robot Playground van RobotWise stonden plezier, nieuwsgierigheid en vindingrijkheid centraal. De kinderen leerden op een laagdrempelige manier hoe robots werken en hoe je ze programmeert. Ze konden spelen met een groot assortiment aan robots en kregen de beschikking over de modernste technologieën. 'We merken dat kinderen het geweldig vinden om op deze manier te leren over technologie, robotica en programmeren. En omdat ze daarbij ook met elkaar moeten communiceren en samenwerken, oefenen ze spelenderwijs belangrijke sociale vaardigheden', zegt Tamar Neter, CEO en oprichter van RobotWise. 'Het is super waardevol dat we samen met de bol.com bollebozen de Robot Playground naar kinderen in Utrecht hebben kunnen brengen. Dit soort initiatieven zijn nodig om de ongelijkheid in onze samenleving terug te dringen en kinderen de kansen te geven waar ze recht op hebben.'

Vrijwilligers Het driedaagse robotkamp is een initiatief van de bol.com bollebozen, een community van bol.com-collega’s, partners en maatschappelijke organisaties. De bol.com bollebozen organiseert activiteiten en projecten die kansenongelijkheid bij kinderen in Nederland en België tegengaan, door het plezier van lezen en verhalen over te brengen en door het ontwikkelen van digitale vaardigheden. Gedurende de drie dagen van het herfstkamp ondersteunden vijftien vrijwilligers van bol.com het RobotWise team op de Robot Playground bij het begeleiden van de kinderen. Daarnaast gaven ze de kinderen een rondleiding op het hoofdkantoor.