Schooltv & ProDemos presenteren:

Binnenhof online onderwijs Een tour speciaal voor scholieren

Maurice Lede brengt politiek dichterbij

Een bezoekje aan het Binnenhof is dé manier om de politiek voor scholieren tastbaar te maken. Maar een fysiek bezoek is momenteel niet mogelijk. Daarom brengen Schooltv en ProDemos het Binnenhof nu naar de leerlingen toe met de Binnenhof online onderwijs-tour; een online rondleiding door het Binnenhof.

Verschillende ruimtes

Met de onderwijstour kun je individueel of samen met de klas virtueel rondkijken in de verschillende ruimtes van het Binnenhof. Leerlingen ontdekken alles over de werking van onze Nederlandse Democratie. Handig, met de Tweede Kamerverkiezingen in aantocht.

'Het hart van onze democratie'

Het Binnenhof, ook wel ‘het hart van onze Democratie’ genoemd, is de plek waar alle belangrijke beslissingen over ons land worden genomen. Met de ‘Binnenhof online onderwijs’ tour kunnen scholieren via 360º foto’s rondkijken op het Binnenhof, in de Eerste Kamer, de Tweede Kamer en de Ridderzaal, en ontdekken ze van alles over het reilen en zeilen van de politiek. Presentator Maurice Lede (o.a. Het Klokhuis en 3 Op Reis) neemt je hierbij aan de hand en loodst scholieren op toegankelijke wijze door de belangrijkste ruimtes en spelregels van de politiek.

Interactieve schoolplaat

Naast de ‘Binnenhof online onderwijs’ tour biedt Schooltv een interactieve schoolplaat over de Tweede Kamer: De Tweede Kamer Kijker. Binnen die schoolplaat komen leerlingen via foto’s, tekst en uitlegvideo’s nog meer te weten komen over deze belangrijke plek. Ook bevat de schoolplaat educatieve spelelementen zoals het debatrad en een virtuele zeteldeler.

Binnenhof online

De ‘Binnenhof online onderwijs-tour' op binnenhofonline.nl richt zich primair op leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs en de onderbouw van het vo, maar zijn ook te gebruiken door andere doelgroepen. Naast de tour zijn daar ook reportages van politiek verslaggeefster Charlotte Nijs en oud-politicus Alexander Pechtold te vinden.