Webinar

Gamification in de bibliotheek

Bij gamification leg je een spellaag over het leren. Bibendo is speciaal ontwikkeld om bibliotheken te helpen gamification toe te passen. Met een webinar op 1 juli 2021 om 10.00 uur willen ze je kennis laten maken met de games die je in oktober tijdens de Kinderboekenweek kunt laten spelen in jullie bibliotheek.

Agenda

  • Sneak preview van de games die nu worden ontwikkeld voor de Kinderboekenweek. Deze games worden gratis ter beschikking gesteld door Bibendo en kunnen in alle bibliotheken worden gespeeld.
  • Een goede serious game vereist ook een goede voorbereiding. Hilde Muskens van Huis73 vertelt je meer over de voorbereiding van haar game om de jonge bezoekers van de bibliotheek een activiteit te laten doen tijdens de zomerperiode.
  • Gaston Jamin en Emi Brok van Hogeschool Zuyd laten je zien hoe je gamification in kunt zetten om jongeren weer plezier in het lezen te geven en hoe design thinking werkt. Design thinking wordt gebruikt om oplossingen voor complexe problemen te bedenken én te toetsen.